Check here to indicate that you have read and agree to Terms & Conditions/Privacy Policy.

Thanks for Subscribe!
Sorry, we don't know what happened. Please try again later.
You don't want us to answer?

/ PIXEL HEADQUARTERS BY STUDIO O+A

Studio O+A have designed the headquarters of Giant Pixel in San Francisco, California.


gp_180613_01-940x1233

Description:

“Giant Pixel is a small company with big aspirations. For its first headquarters, the gaming software developer bought a turn-of-the-century former printing press near San Francisco’s Mint Plaza, an area known for creative redevelopment and modernity drawn from vintage architecture. The design challenge was to fit a variety of distinct work areas into three floors with small footprints—and to do so with both beauty and economy.

At the entrance to the office, a blackened steel canopy perforated with a computer code pattern creates a striking visual matrix and divides the front into reception and waiting areas. The concrete reception desk has a sweeping sculptural form offset by the wit of a chandelier composed of desk lamps.

Upstairs, a suspended fireplace and chimney create a focal point for the workstations, conference room, private break cabanas, and coffee counter at the back. Work tables foster collaboration, while the cabanas are enclosed in swathes of gray felt hung over rods for acoustic separation.

In the basement, a lounge and bar provide a cozy in-house retreat for Giant Pixel’s 20+ employees and visitors. The repository of the company’s collection of fine whiskies (and the founders’ selection of Star Wars video games), the lounge incorporates high-end finishes, furniture, and lighting.”

 

gp_180613_03-940x717

 

gp_180613_06-940x1362

 

gp_180613_11-940x1348

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments